Praliny daktylowe
Praliny daktylowe
Przygotowanie
- Czekoladę łamiemy na kawałki
- Wrzucamy do czystego suchego garnka
- Dolewamy mleka kokosowego
- Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
- Wrzucamy daktyle
- Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły się w czekoladzie
- Bierzemy talerz i owijamy go folią spożywczą
- Na ofoliowany talerz wykładamy daktyle w czekoladzie
- Układamy tak, żeby się ze sobą nie stykały
- Wkładamy do lodówki na minimum 30 min (można oczywiście dłużej, mogą tak kilka dni leżeć i będą dobre)
- Wyjmujemy z lodówki i zdejmujemy z folii i przekładamy na talerz
Autor
Lista składników
- Daktyl (50 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Chorizo z marchewką
Marchewkę obieramy ‘na makaron’ przy pomocy obieraczki do warzywa Na patelni układamy plastry chorizo i wytapiamy z nich tłuszcz Do kiełbasy dodajemy makaron marchewkowy oraz masło Smażymy przez 5 minut
WIĘCEJ >Omlet z fasolką szparagową
Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego
Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…
WIĘCEJ >