fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Praliny daktylowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-4-4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Praliny daktylowe

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do czystego suchego garnka
  • Dolewamy mleka kokosowego
  • Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
  • Wrzucamy daktyle
  • Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły się w czekoladzie
  • Bierzemy talerz i owijamy go folią spożywczą
  • Na ofoliowany talerz wykładamy daktyle w czekoladzie
  • Układamy tak, żeby się ze sobą nie stykały
  • Wkładamy do lodówki na minimum 30 min (można oczywiście dłużej, mogą tak kilka dni leżeć i będą dobre)
  • Wyjmujemy z lodówki i zdejmujemy z folii i przekładamy na talerz

Uwagi

Folię stosujemy po to, by móc zdjąć w łatwy i bezproblemowy sposób zastygłe w czekoladzie daktyle.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 10 dużych świeżych daktyli z pestkami (ok. 50 g)
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady o zawartości kakao (50 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

Włączamy ekspres W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy) Robimy espresso Nagrzewamy dyszę do spieniania Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem Wlewamy spienione mleko do szklanki Z góry…

WIĘCEJ >