fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Praliny daktylowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-4-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Praliny daktylowe

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do czystego suchego garnka
  • Dolewamy mleka kokosowego
  • Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
  • Wrzucamy daktyle
  • Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły się w czekoladzie
  • Bierzemy talerz i owijamy go folią spożywczą
  • Na ofoliowany talerz wykładamy daktyle w czekoladzie
  • Układamy tak, żeby się ze sobą nie stykały
  • Wkładamy do lodówki na minimum 30 min (można oczywiście dłużej, mogą tak kilka dni leżeć i będą dobre)
  • Wyjmujemy z lodówki i zdejmujemy z folii i przekładamy na talerz

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Daktyl (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jabłko zapiekane z bananami, wiśniami i cynamonem

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Jabłko kładziemy na desce „ogonkiem” w górę Odcinamy wierzchołek, tak z 0,5 cm Kulkownicą do owoców lub łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne i pestki Banana kroimy w plasterki i wrzucamy do…

WIĘCEJ >

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

Do misy wolnowaru wrzucamy mięso wraz z warzywami i przyprawami oprócz soli Zalewamy misę ze składnikami wodą i ustawiamy na tryb low, na ok. 7h lub więcej (dobrze jest przygotować rosół dzień wcześniej) Rano przelewamy do…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >