fbpx
logo
Szukaj
open close

Praliny daktylowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz24-4-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Praliny daktylowe

Przygotowanie

  • Czekoladę łamiemy na kawałki
  • Wrzucamy do czystego suchego garnka
  • Dolewamy mleka kokosowego
  • Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, ma się tylko rozpuścić, nie może się zagotować
  • Wrzucamy daktyle
  • Widelcem obracamy, żeby równo obtoczyły się w czekoladzie
  • Bierzemy talerz i owijamy go folią spożywczą
  • Na ofoliowany talerz wykładamy daktyle w czekoladzie
  • Układamy tak, żeby się ze sobą nie stykały
  • Wkładamy do lodówki na minimum 30 min (można oczywiście dłużej, mogą tak kilka dni leżeć i będą dobre)
  • Wyjmujemy z lodówki i zdejmujemy z folii i przekładamy na talerz

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Daktyl (50 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Praliny kokosowe

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej (…)

WIĘCEJ >