fbpx
logo
Szukaj
open close

Proste rybne curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c772dcbf8-49c9-463b-a955-02dd37fb45ca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Proste rybne curry

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm
  • Jarmuż rozdrabniamy
  • Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (curry i kminek) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 4-5 minut (tak aby przyprawy rozpuściły się w mleku)
  • Dodajemy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż ryba nie będzie surowa)
  • Dodajemy jarmuż i zieleninę, mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż liście zmiękną)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (500 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (450 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (30 g)
  • Curry w proszku (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Kminek mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczne tajskie curry z indyka

Mięso kroimy w kostkę Do rondla wlewamy odrobinę mleka, dodajemy pastę, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). (…)

WIĘCEJ >

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną (…)

WIĘCEJ >