fbpx
logo
Szukaj
open close

Proste rybne curry

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Proste rybne curry

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • Rybę oczyszczamy i kroimy na kawałki o wielkości 2-3 cm
  • Jarmuż rozdrabniamy
  • Zieleninę (kolendrę) drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (curry i kminek) i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 4-5 minut (tak aby przyprawy rozpuściły się w mleku)
  • Dodajemy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż ryba nie będzie surowa)
  • Dodajemy jarmuż i zieleninę, mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż liście zmiękną)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (500 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (450 g)
  • Jarmuż (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (30 g)
  • Curry w proszku (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Kminek mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie na sałacie

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >