Pulpety po bałkańsku
Pulpety po bałkańsku
Przygotowanie
- Ser kroimy w małą kostkę
- Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Kostki sera obklejamy mięsem, formując pulpety
- Następnie na patyki do szaszłyków nabijamy po 3-4 pulpety
- Rozgrzewamy grill
- Kładziemy pulpety i grillujemy przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Pulpety możemy podawać z ryżem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia pulpetów.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (500 g)
- Ser feta (150 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Bułka tarta (16 g)
- Czosnek (10 g)
- Cząber suszony (5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.