fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Puree selerowo – gruszkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9a1943b-8b21-40e3-8d8f-43dab89eacdb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Puree selerowo – gruszkowe

Przygotowanie

  • Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie
  • Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy
  • Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera
  • Gotujemy pod przykryciem około 30 min aż seler będzie miękki
  • Odcedzamy wodę i kładziemy seler z gruszką na sicie
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Podsmażamy na nim cebulę przez 3 – 4 min
  • Miksujemy razem seler z gruszką i podsmażoną cebulą na puree
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Seler korzeń (600 g)
  • Gruszka (260 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >