logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Puree selerowo – gruszkowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-36

Puree selerowo – gruszkowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-36

Przygotowanie

  • Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie
  • Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy
  • Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera
  • Gotujemy pod przykryciem około 30 min aż seler będzie miękki
  • Odcedzamy wodę i kładziemy seler z gruszką na sicie
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Podsmażamy na nim cebulę przez 3 – 4 min
  • Miksujemy razem seler z gruszką i podsmażoną cebulą na puree
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi

Do puree można wycisnąć trochę soku z cytryny na złamanie smaku, tak z ¼ cytryny

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 600 g obranego selera
  • 2 średnie gruszki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić (…)

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe

Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl