fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Puree z białej rzodkwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e55c764-067a-4d67-9b4b-b40fa8cfa6ce

Puree z białej rzodkwi

Przygotowanie

  • Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę
  • Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą
  • Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi
  • Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie
  • Dodajemy masło i przyprawy. Wszystko blendujemy
  • Podajemy jako przekąska lub dodatek warzywny do dania głównego.

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać gałki muszkatołowej i pieprzu. Więcej na ten temat możesz przeczytać w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na puree.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 biała rzodkiew (220 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z warzywami duszonymi w mleku kokosowym (wegetariański)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub paseczki Przygotowujemy garnek z wrzątkiem i wrzucamy pokrojone warzywa oraz brokuł i brukselkę Gotujemy 8 min i przekładamy na sito Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >