fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Purée ziemniaczane z chrzanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b5bb987-10e7-4ad0-b373-1d4ede66959f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Purée ziemniaczane z chrzanem

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Następnie ziemniaki odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka i ugniatamy na gładką masę
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzywnych purée.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (600 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Masło (50 g)
  • Chrzan tarty (8 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Łyżka drewniana, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Kruszonka z letnimi owocami

Orzechy drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Blachę lekko smarujemy tłuszczem Następnie układamy na blasze wszystkie owoce, posypujemy cukrem i skrapiamy ekstraktem…

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek Dusimy na średnim ogniu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie szklista Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – zajączek

Z sera wycinamy małe kółka Z szynki wycinamy kawałki na kształt zajączka Z salami wycinamy kawałki na kształt uszek i nóżek zajączka Oliwkę kroimy na pół Szczypiorek kroimy w cienkie paski Z papryki wycinamy kawałki…

WIĘCEJ >