fbpx
logo
Szukaj
open close

Pyszna kanapka z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbccb0fd3-0429-4c3d-9a06-00637c456e21
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pyszna kanapka z kurczakiem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Paprykę smarujemy tłuszczem (oliwą), kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Następnie wkładamy paprykę do torebki foliowej, zamykamy i czekamy do ostygnięcia
  • Obieramy paprykę ze skórki, usuwamy pestki i kroimy miąższ na paski
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy ocet, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę, po czym odstawiamy patelnię
  • Mięso kroimy poziomo na pół, aby otrzymać cieńsze filety
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy tłuszczem (masłem)
  • Na połówki bułek kładziemy mięso oraz ser i wstawiamy do opiekacza
  • Gdy ser się rozpuści – kładziemy na bułki paprykę, cebulę i rukolę, całość smarujemy majonezem i przykrywamy pozostałymi połówkami bułek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kanapek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka pszenna (320 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Rukola (200 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Majonez (80 g)
  • Masło klarowane ghee (60 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Opiekacz, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiące kanapki z kurczakiem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Paprykę kładziemy na środkowej półce (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z jajem i warzywami

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty Kanapki smarujemy serem Pomidorki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w pół (…)

WIĘCEJ >

Kanapka na ciepło z kurczakiem i warzywami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w paski Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy Dodajemy kawałki mięsa (…)

WIĘCEJ >

Kanapki (grzanki) z fetą i siekaną sałatą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bułkę kroimy w plastry i układamy na papierze (…)

WIĘCEJ >

Kanapki z warzywami, mozzarellą i wędzonym łososiem

Ogórka obieramy i kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w paski Mozzarellę kroimy w plastry Kromki smarujemy tłuszczem, układamy (…)

WIĘCEJ >