Rafaello
Rafaello
Przygotowanie
- Migdały wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut
- Następnie po kolei wyciągamy migdały z wody i ściągamy z nich skórki
- 1/14 ilości migdałów (czyli 15 g z 215 g – przepis podstawowy) odkładamy na bok
- Pozostałe migdały milimy w młynku do mielenia kawy, a następnie przenosimy do miski
- Do miski dodajemy miód i dokładnie blendujemy
- Łyżką nabieramy porcję masy, do środka wkładamy migdał i formujemy kulkę
- Każdą kulkę zwilżamy odrobiną wody i obtaczamy w wiórkach kokosowych
- W ten sposób formujemy kolejne kulki, aż do momentu zużycia masy i migdałów
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 sztuki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kokosowych przysmaków.
Autor
Lista składników
- Migdał (215 g)
- Miód lipowy (96 g)
- Wiórki kokosowe (30 g)
- Woda (15 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.