fbpx
Szukaj
open close

Ratatouille

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca69bb4b5-be5e-4eec-9680-cdef96adf8ec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ratatouille

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w cienkie plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Do naczynia żaroodpornego wylewamy pomidory, a na nich układamy na przemian plastry warzyw tak, aby lekko zachodziły na siebie
  • Warzywa posypujemy przyprawami (solą, oregano i tymiankiem) i skrapiamy tłuszczem
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ratatouille.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kabaczek (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bakłażan (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Klasyczne ratatouille

Bakłażana kroimy w większą kostkę, przenosimy na sito, posypujemy solą i odstawiamy na ok. 30 minut Cebulę obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Ratatuj

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany (…)

WIĘCEJ >

Ratatouille

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C Myjemy warzywa i kroimy w plasterki Do naczynia żaroodpornego wlewamy passate pomidorową Na passacie układamy naprzemiennie (…)

WIĘCEJ >

Mini ratatuj (ratatouille)

Cukinie i paprykę kroimy w drobną kostkę (5-7 mm) W dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty (…)

WIĘCEJ >