Rejuvelac
Rejuvelac
Przygotowanie
- Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc)
- Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą
- Stawiamy na cały dzień na parapecie, gdzie w ciągu dnia jest najwięcej słońca
- W ciągu dnia ze dwa razy przepłukujemy i odcedzamy komosę i odkładamy na parapet
- Powinna zacząć lekko kiełkować
- Wieczorem zalej 4 szklankami wody, przykryj gazą i zostaw na 2 dni
- Po tym czasie przecedź płyn przez sito do jakiegoś naczynia, przelej go do słoika, zakręć i włóż do lodówki
- Można pić od razu lub trzymać w lodówce przez tydzień czasu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (800 ml)
- Komosa ryżowa biała (180 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.