fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rejuvelac

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59815a20-7892-4b32-800b-27a921bc80f4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rejuvelac

Przygotowanie

  • Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc)
  • Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Stawiamy na cały dzień na parapecie, gdzie w ciągu dnia jest najwięcej słońca
  • W ciągu dnia ze dwa razy przepłukujemy i odcedzamy komosę i odkładamy na parapet
  • Powinna zacząć lekko kiełkować
  • Wieczorem zalej 4 szklankami wody, przykryj gazą i zostaw na 2 dni
  • Po tym czasie przecedź płyn przez sito do jakiegoś naczynia, przelej go do słoika, zakręć i włóż do lodówki
  • Można pić od razu lub trzymać w lodówce przez tydzień czasu 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy przepis dopasować do swojej aktualnej diety – opis w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
  • 1,5 l przefiltrowanej wody

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Gaza, Miska, Sitko, Słoik - duży

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Kurkuma latte

Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.

WIĘCEJ >

Mix sałat z kozim serem, łososiem, truskawkami i khaki

Sałaty kładziemy na talerz Kroimy/rozdzielamy łososia kładziemy na sałatę Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół lub ćwiartki dodajemy do sałaty Kaki obieramy, kroimy w cząstki i układamy na sałacie Polewamy sosem Na wierz kładziemy…

WIĘCEJ >