fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rejuvelac

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59815a20-7892-4b32-800b-27a921bc80f4-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rejuvelac

Przygotowanie

  • Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc)
  • Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Stawiamy na cały dzień na parapecie, gdzie w ciągu dnia jest najwięcej słońca
  • W ciągu dnia ze dwa razy przepłukujemy i odcedzamy komosę i odkładamy na parapet
  • Powinna zacząć lekko kiełkować
  • Wieczorem zalej 4 szklankami wody, przykryj gazą i zostaw na 2 dni
  • Po tym czasie przecedź płyn przez sito do jakiegoś naczynia, przelej go do słoika, zakręć i włóż do lodówki
  • Można pić od razu lub trzymać w lodówce przez tydzień czasu 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (800 ml)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Gaza, Lodówka, Miska, Sitko, Słoik - duży

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z orzechami włoskimi i awokado

Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach Dodać rukolę Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski Sałaty i…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów i papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy z łupiny. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut. Miękkie warzywa zmiksuj…

WIĘCEJ >

Karmel daktylowy

Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.

WIĘCEJ >