fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rejuvelac

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c59815a20-7892-4b32-800b-27a921bc80f4-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rejuvelac

Przygotowanie

  • Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc)
  • Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą
  • Stawiamy na cały dzień na parapecie, gdzie w ciągu dnia jest najwięcej słońca
  • W ciągu dnia ze dwa razy przepłukujemy i odcedzamy komosę i odkładamy na parapet
  • Powinna zacząć lekko kiełkować
  • Wieczorem zalej 4 szklankami wody, przykryj gazą i zostaw na 2 dni
  • Po tym czasie przecedź płyn przez sito do jakiegoś naczynia, przelej go do słoika, zakręć i włóż do lodówki
  • Można pić od razu lub trzymać w lodówce przez tydzień czasu 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy przepis dopasować do swojej aktualnej diety – opis w piktogramach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 szklanka komosy ryżowej (180 g)
  • 1,5 l przefiltrowanej wody

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Gaza, Miska, Sitko, Słoik - duży

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową

Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Migdałowe pączusie

Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy). Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

WIĘCEJ >