fbpx
logo
Szukaj
open close

Rolada serowa z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3fb933e-0752-4c42-99b5-7087fc051cca
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rolada serowa z pieczarkami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 1/5 ilości tłuszczu
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • W garnku rozgrzewamy 2/5 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy pieczarki, dodajemy przyprawy (sól) i dusimy pieczarki do miękkości
  • Następnie dodajemy do garnka z pieczarkami cebulę i całość dokładnie mieszamy
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski z serem dodajemy jogurt, wybijamy jajo i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Papier smarujemy dokładnie pozostałym tłuszczem i układamy na nim ser
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 5-6 minut (pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści)
  • Mięso kroimy na filety, a następnie każdy filet cienko rozbijamy tłuczkiem i kładziemy na ser
  • Następnie posypujemy mięso przyprawami (solą i pieprzem),a na wierzch nakładamy pieczarki i posypujemy przyprawami (solą, majerankiem i papryką)
  • Z sera formujemy roladę i owijamy ją szczelnie papierem do pieczenia
  • Temp. piekarnika zwiększamy do 200 st. C
  • Roladę wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Po tym czasie wyciągamy roladę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 3-4 cm

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (75 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Sałatka makaronowa po sycylijsku

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pomidory suszone kroimy w paski Pomidorki kroimy na pół Zieleninę siekamy Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

WIĘCEJ >

Dziecięce parówki – dżdżownice

Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Parówkę kroimy na pół i każdą połówkę nacinamy, tak jakbyśmy chcieli pokroić w plastry Ogórka kroimy wzdłuż na plastry, a następnie każdy plaster nacinamy w paski Wszystkie…

WIĘCEJ >