fbpx
logo
Szukaj
open close

Rolada serowa z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-110
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rolada serowa z pieczarkami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy 1/5 ilości tłuszczu
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • W garnku rozgrzewamy 2/5 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy pieczarki, dodajemy przyprawy (sól) i dusimy pieczarki do miękkości
  • Następnie dodajemy do garnka z pieczarkami cebulę i całość dokładnie mieszamy
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do miski z serem dodajemy jogurt, wybijamy jajo i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Papier smarujemy dokładnie pozostałym tłuszczem i układamy na nim ser
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 5-6 minut (pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści)
  • Mięso kroimy na filety, a następnie każdy filet cienko rozbijamy tłuczkiem i kładziemy na ser
  • Następnie posypujemy mięso przyprawami (solą i pieprzem),a na wierzch nakładamy pieczarki i posypujemy przyprawami (solą, majerankiem i papryką)
  • Z sera formujemy roladę i owijamy ją szczelnie papierem do pieczenia
  • Temp. piekarnika zwiększamy do 200 st. C
  • Roladę wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut
  • Po tym czasie wyciągamy roladę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 3-4 cm

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser żółty (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (400 g)
  • Kurczak pierś (300 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (75 g)
  • Jogurt naturalny (75 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Talarki z batatów

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Bataty obieramy, kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papierze równomiernie rozkładamy bataty i…

WIĘCEJ >

Sezamki

W garnku rozpuszczamy tłuszcz z miodem Dodajemy sezam, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając (aby się nie przypaliło), do momentu, aż zmieni się konsystencja masy Na blacie rozkładamy papier do pieczenia Na…

WIĘCEJ >

Jajka i awokado

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Ziemniaczany kotek

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ogórka kroimy w plastry Oliwkę i pomidorka kroimy na pół Z papryki wycinamy kawałek na kształt uśmiechu Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy…

WIĘCEJ >