fbpx
logo
Szukaj
open close

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce
  • Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i wrzucamy cebulę, czosnek i por
  • Smażymy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Karkówkę rozbić tłuczkiem na grubość 2-3 mm, lekko posolić i popieprzyć
  • Na mięso, po całym płacie rozkładamy farsz z patelni i zwijamy w rulon
  • Zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 40 min
  • W tym czasie obieramy szparagi (pół-zielonych, pół białych)
  • Wrzucamy obrane szparagi na wrzącą osoloną wodę na 6 min
  • Koper włoski kroimy w plastry około 0,5 cm
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy koper po 3 minuty z każdej strony
  • Wyjmujemy roladkę z pieca i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szparagi, fenkuł a na środek plastry roladki

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodawaj pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Fenkuł (koper włoski) (175 g)
  • Cebula biała (105 g)
  • Por (80 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Curry z kalafiora i cukinii

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe i łączymy z przyprawami Kalafior dzielimy na różyczki…

WIĘCEJ >

Jarski rosół z jajecznymi kluskami

Do garnka wrzucamy warzywa (włoszczyznę) i przyprawy Zalewamy wodą, tak by przykryć wszystkie składniki W osobnej miseczce mieszamy jajko z odrobiną soli i łyżeczką mąki jaglanej. Do gotującego się wywaru wlewamy masę jajeczną i energicznie…

WIĘCEJ >

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy. Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając, Pomiędzy kawałki kapusty…

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >