fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce
  • Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i wrzucamy cebulę, czosnek i por
  • Smażymy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Karkówkę rozbić tłuczkiem na grubość 2-3 mm, lekko posolić i popieprzyć
  • Na mięso, po całym płacie rozkładamy farsz z patelni i zwijamy w rulon
  • Zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 40 min
  • W tym czasie obieramy szparagi (pół-zielonych, pół białych)
  • Wrzucamy obrane szparagi na wrzącą osoloną wodę na 6 min
  • Koper włoski kroimy w plastry około 0,5 cm
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy koper po 3 minuty z każdej strony
  • Wyjmujemy roladkę z pieca i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szparagi, fenkuł a na środek plastry roladki

Rady dietetyka

Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP) nie dodawaj pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Wieprzowina karkówka (200 g)
  • Fenkuł (koper włoski) (175 g)
  • Cebula biała (105 g)
  • Por (80 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i boczkiem

Ziemniaki pokroić w kostkę Szpinak wsypać do miski z zimną wodą, wypłukać i odcedzić na sitku Boczek pokroić drobną kostkę Pomidorki poprzekrawać na połówki Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę Pokrojone składniki…

WIĘCEJ >