fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-3-6

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi i pokroić w półksiężyce
  • Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i wrzucamy cebulę, czosnek i por
  • Smażymy 2-3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Karkówkę rozbić tłuczkiem na grubość 2-3 mm, lekko posolić i popieprzyć
  • Na mięso, po całym płacie rozkładamy farsz z patelni i zwijamy w rulon
  • Zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 40 min
  • W tym czasie obieramy szparagi (pół-zielonych, pół białych)
  • Wrzucamy obrane szparagi na wrzącą osoloną wodę na 6 min
  • Koper włoski kroimy w plastry około 0,5 cm
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Smażymy koper po 3 minuty z każdej strony
  • Wyjmujemy roladkę z pieca i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szparagi, fenkuł a na środek plastry roladki

Rady dietetyka

Jeśli Ci szkodzi lub jeśli nie lubisz czosnku nie dodawaj go. Jeśli to nie jest sezon na szparagi, możesz spróbować przygotować tę potrawę bez szparagów. Możesz również użyć szparagów ze słoika. Jeśli stosujesz dietę AIP nie dodawaj pieprzu i ewentualnie rozważ zamianę masła na smalec gęsi.

Uwagi

Możesz zgrillować zamiennie cukinię. Potrawę można wykonać bez kopru włoskiego.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • ¼ pora (ok. 35 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (ok. 5)
  • ½ kopru włoskiego (ok. 250 g)
  • ½ pęczka szparagów (ok. 250 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu lub oleju kokosowego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tłuczek do mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc) Rozgrzewamy patelnię Smażymy mięso z warzywami…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >