fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z salami – krówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c881f24c9-20d3-4b52-b151-3b32623f0078
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z salami – krówka

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następ[nie odcedzamy
  • Połowę salami kroimy na pół
  • Oliwki kroimy na kawałki (wycinamy oczy, rzęsy i nos)
  • Z sera wycinamy trójkąty na kształt uszów
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt krowy, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia ryżu z innymi dodatkami.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (100 g)
  • Salami (12 g)
  • Ser Gruyère (10 g)
  • Oliwki czarne (9 g)
  • Sałata roszponka (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z makaronem – Angry Birds

Kotlety mielone Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kotlety o grubości ok. 4-5 cm Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego,…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >