fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryżowy zajączek z kotlecikami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb30f07f7-6803-44a6-b75c-9ce5aef2b3ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryżowy zajączek z kotlecikami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Mięso oczyszczamy i kroimy na trójkątne kawałki
  • Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być surowe i zmieni kolor na brązowy)
  • Z papryki wycinamy pasek
  • Marchew obieramy i kroimy w cienkie paski (lub ścieramy na drobnych oczkach tarki)
  • Ryż odcedzamy, nakładamy na talerz i formujemy okrąg
  • Następnie dokładamy mięso i dekorujemy pozostałymi składnikami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ryż basmati (50 g)
  • Wołowina karkówka (50 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Oliwki czarne (6 g)
  • Oliwki zielone (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1 g)
  • Papryka czerwona (1 g)
  • Marchew (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pomidorowy gulasz z kapustą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę Kapustę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8…

WIĘCEJ >

Schab po poznańsku z kapustą zasmażaną oraz gotowanymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie – około 30 min Kapustę pokroić w cienkie paski Cebulę obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Rozgrzać w garnku łyżkę tłuszczu Wrzucić…

WIĘCEJ >

Pikantny ryż z krewetkami i bekonem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę Chili drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z boczkiem i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Koktajl cytrynowy z mlekiem roślinnym

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do szklanki i podajemy od razu

WIĘCEJ >