fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka szpinakowa z fetą i pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbae5d7ca-fc4c-427c-ab3e-c77045ac0d3d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka szpinakowa z fetą i pestkami dyni

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę
  • Na papierze rozkładamy kawałki dyni, skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą) i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut (pieczemy do miękkości)
  • Ser kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szpinak (455 g)
  • Dynia (210 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Ser feta (20 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Zupa z dyni

Dynię obieramy i kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i smarujemy tłuszczem (olejem) Na folię kładziemy dynię, skrapiamy tłuszczem (oliwą), posypujemy przyprawami (solą) i dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Hot-dogi ketogeniczne

Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej. Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup. Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze…

WIĘCEJ >

Batony kokosowo-cytrynowe

Spód Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do ciasta spryskujemy tłuszczem w sprayu (jeśli nie mamy to smarujemy tłuszczem np. olejem kokosowym) Do robota kuchennego wrzucamy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz cukier i…

WIĘCEJ >