fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka warzywna z jajem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c892bf3a3-495e-4e5a-8467-33d7e680227b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka warzywna z jajem

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Sałatę targamy na części
  • Pomidora, rzodkiewkę i paprykę kroimy w kostkę
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w kostkę
  • Wszystkie warzywa i jaja wrzucamy do miski
  • Do osobnej miski (lub szklanki) wlewamy tłuszcz, wodę gazowaną, len, przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Sałata masłowa (100 g)
  • Papryka czerwona (100 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Woda (10 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Len odtłuszczony (5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Bazylia suszona (0.5 g)
  • Tymianek suszony (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z kurczakiem i bakłażanem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażany nakłuwamy widelcem, kładziemy na blachę i wkładamy…

WIĘCEJ >

Warzywa pieczone

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Zieleninę siekamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy wszystkie warzywa, polewamy tłuszczem, posypujemy zieleniną oraz przyprawami i delikatnie…

WIĘCEJ >

Domowe kiełbaski

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy mięso, tłuszcz oraz przyprawy (koper, chili i sól) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i…

WIĘCEJ >

Kapuśniak myśliwski

Grzyby namaczamy dzień wcześniej wieczorem (wsypać grzyby do ½ szklanki zimnej wody) Mięso kroimy w kostkę centymetr na centymetr W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy mięso Zasmażamy 5 min co jakiś czas mieszając Podlewamy…

WIĘCEJ >