fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z awokado i żurawiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2562eab9-9079-40dc-b07d-c0bf45f9979b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z awokado i żurawiną

Przygotowanie

  • Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski
  • Na talerzach układamy warzywa, posypujemy żurawiną, płatkami migdałowymi i przyprawami, a następnie skrapiamy tłuszczem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (280 g)
  • Rukola (120 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Żurawina suszona (40 g)
  • Płatki migdałowe (40 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczona świąteczna szynka

Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…

WIĘCEJ >

Szparagi w szynce parmeńskiej

Ze szparagów odcinamy końcówki, a następnie owijamy każdego szparaga plastrem szynki Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy szparagi i smażymy przez ok. 2-3 minuty Blachę wykładamy papierem do…

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Pieczone pierogi z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach do miski Dodajemy mąkę, sól oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy Dolewamy wodę i zagniatamy ciasto (powinno być zwarte) Cebulę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę Pieczarki oczyszczamy…

WIĘCEJ >