Indyjska sałatka z kurczakiem
Indyjska sałatka z kurczakiem
Przygotowanie
- Mięso obieramy ze skóry i tłuszczu, wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (curry), dolewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż mięso się ugotuję)
- Następnie mięso odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia, po czym kroimy w kostkę o wielkości ok. 1-1,5 cm
- Ananasa obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z ananasem
- Ogórka obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski z ananasem
- Seler drobno siekamy i wrzucamy do miski z ananasem
- Do miski z ananasem dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Dodajemy mięso i ponownie dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Ananas (320 g)
- Kurczak pierś (300 g)
- Ogórek długi (170 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Majonez (80 g)
- Rodzynki (10 g)
- Curry w proszku (6 g)
- Garam masala (6 g)
- Imbir korzeń (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka grecka
Ser kroimy w kostkę Pomidory kroimy w ósemki Ogórka kroimy w pół plastry Paprykę kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w piórka Sałatę targamy na części Do miski wrzucamy wszystkie warzywa oraz ser i…
WIĘCEJ >Sałatka wiosenna, bazowa
Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem
WIĘCEJ >Sałatka z kopru włoskiego i gruszek z serem
Z kopru odcinamy zielone łodygi i siekamy Bulwę kopru kroimy na ćwiartki, a następnie na plastry Gruszki obieramy i kroimy w cienkie plastry Na talerzach rozkładamy roszponkę, a na wierzch kładziemy plastry kopru i gruszek…
WIĘCEJ >Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką
Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać
WIĘCEJ >