fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z rolkami łososiowo-serowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9c028ed7-e636-4970-82be-48eb663f4bfc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z rolkami łososiowo-serowymi

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w plastry
  • Ser kroimy na kawałki (w przypadku jeśli nie mamy małych kulek)
  • Rzodkiewkę kroimy w pół plastry
  • Z granatu wydłubujemy pestki
  • Na talerzach rozkładamy sałatę, dodajemy rzodkiewkę i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy pestkami granatu i przyprawami
  • Ser zawijamy w plastry łososia tworząc rolki i układamy dookoła sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś wędzony (200 g)
  • Ser Mozzarella (150 g)
  • Sałata karbowana (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Granat (25 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z cukinii z masłem

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i jabłkiem

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i kroimy w kostkę Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko oraz przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek z boczkiem

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż staną się chrupiące) Kromki chleba pieczemy w tosterze, a…

WIĘCEJ >

Komosanka sowa

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Kiwi obieramy i kroimy w plastry Z truskawki usuwamy szypułki i kroimy na pół Komosę przenosimy do miski i…

WIĘCEJ >