fbpx
logo
Szukaj
open close

Wykwintna sałatka z serem pleśniowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5c97c949-de2c-417d-a006-be12874ac4b9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wykwintna sałatka z serem pleśniowym

Przygotowanie

  • Do miski wrzucamy ser i rozgniatamy na „pastę”
  • Dodajemy śmietanę z majonezem i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i ponownie dokładnie mieszamy
  • Jabłka kroimy w cienkie cząstki (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do miski
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski, a następnie dodajemy do miski z jabłkami
  • Dodajemy sałatę oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata karbowana (400 g)
  • Jabłko (360 g)
  • Awokado (280 g)
  • Ser pleśniowy (100 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Śmietana 18% (75 g)
  • Majonez (60 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaki z serem w cieście francuskim

Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie talarki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Szczypiorek drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Jajo wybijamy na…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >

Domowe kiełbaski

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy mięso, tłuszcz oraz przyprawy (koper, chili i sól) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i…

WIĘCEJ >