fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z bakłażanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d0709cd-585d-41ca-943a-f4d698ed7d99
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z bakłażanem

Przygotowanie

  • Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Bakłażana i ogórka kroimy w plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Fetę kroimy w kostkę
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy bakłażana, posypujemy przyprawami i grillujemy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Na talerzach układamy wszystkie warzywa i ser, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i oprószamy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Pomidor koktajlowy (240 g)
  • Ciecierzyca z puszki (200 g)
  • Sałata karbowana (200 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Ogórek długi (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło (15 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z każdej strony przyprawami, a następnie zawijamy w folię i odkładamy na ok. 1 godz. Na…

WIĘCEJ >

Ziemniaczany kotek

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ogórka kroimy w plastry Oliwkę i pomidorka kroimy na pół Z papryki wycinamy kawałek na kształt uśmiechu Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami

Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.

WIĘCEJ >

Pieczone udko z kurczaka z kapustą

Kapustę szatkujemy i przenosimy do garnka Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka dodajemy tłuszcz (masło), wlewamy bulion i dusimy do miękkości (ok. 35-40 minut) Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C…

WIĘCEJ >