fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z bakłażanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d0709cd-585d-41ca-943a-f4d698ed7d99
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z bakłażanem

Przygotowanie

  • Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Bakłażana i ogórka kroimy w plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Fetę kroimy w kostkę
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy bakłażana, posypujemy przyprawami i grillujemy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Na talerzach układamy wszystkie warzywa i ser, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i oprószamy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Pomidor koktajlowy (240 g)
  • Ciecierzyca z puszki (200 g)
  • Sałata karbowana (200 g)
  • Ser feta (100 g)
  • Ogórek długi (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło (15 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >

Sałatka z burakami, malinami i serem feta

Buraki i ser kroimy w kostkę Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Buraki dokładnie szorujemy i osuszamy Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego, a naczynie do piekarnika na ok. 1 godz. (pieczemy do miękkości) Po tym czasie buraki wyciągamy z…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowa z buraczkiem

Śledzie moczymy w zimnej wodzie tak długo, aż będą odpowiednio słone Następnie śledzie osuszamy i kroimy na małe kawałki Buraka i ogórki kroimy w kostkę Jabłko obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie w cienkie…

WIĘCEJ >