fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś z sałatką z awokado i rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce63cfbda-b97b-4fdb-824b-95379446165e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś z sałatką z awokado i rzodkiewki

Przygotowanie

  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Do miski wlewamy tłuszcz, syrop klonowy oraz sok z cytryny, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa i polewamy sosem, na wierzch kładziemy łososia, a obok kromki chleba

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Awokado (140 g)
  • Rzodkiewka (90 g)
  • Kiełki brokuła (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
  • Syrop klonowy (5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i sówka

Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety,…

WIĘCEJ >

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Fasolowy mix z boczkiem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w kostkę Fasolę z puszki odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z boczkiem i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >