Łosoś z sałatką z awokado i rzodkiewki
Łosoś z sałatką z awokado i rzodkiewki
Przygotowanie
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Do miski wlewamy tłuszcz, syrop klonowy oraz sok z cytryny, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Na talerzu układamy wszystkie warzywa i polewamy sosem, na wierzch kładziemy łososia, a obok kromki chleba
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Łosoś wędzony (150 g)
- Awokado (140 g)
- Rzodkiewka (90 g)
- Kiełki brokuła (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (18 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
- Syrop klonowy (5 g)
- Sól himalajska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapki dziecięce – rakieta z serem i sówka
Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski Z sera wycinamy paski, gwiazdki i księżyc Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rakiety,…
WIĘCEJ >Omlet prawie serowy
Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…
WIĘCEJ >Fasolowy mix z boczkiem
Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w kostkę Fasolę z puszki odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z boczkiem i podsmażamy przez…
WIĘCEJ >