fbpx
logo
Szukaj
open close

Kremowa sałatka z jajkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55c7bcd4-9c10-4798-9eec-dca2ffab37df
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowa sałatka z jajkiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (al dente)
  • Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Seler i paprykę kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Makaron odcedzamy i przenosimy do miski
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w ćwiartki
  • Wszystkie warzywa i jaja dodajemy do miski z makaronem
  • Do osobnej miski wkładamy majonez z musztardą i dokładnie mieszamy, a następnie polewamy sosem sałatkę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (200 g)
  • Majonez (150 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy…

WIĘCEJ >