fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z indykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c44788893-ae72-481f-8947-0f7e9bf806bd

Sałatka z indykiem

Przygotowanie

  • Indyka mieszamy z koncentratem pomidorowym, oregano i solą. Grillujemy bez tłuszczu ok. 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • Sałatę mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką i obranym na ‘makaron warzywny’ ogórkiem (można również pokroić w zwykłe plasterki).
  • Dodajemy mięso, łyżeczkę chilli i sok z cytryny. Całość polewamy olejem konopnym.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 450 g piersi indyka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g rukoli
  • 3 liście sałaty rzymskiej
  • 3 liście sałaty lodowej
  • 2 papryki szpiczaste Ramiro
  • 1 ogórek
  • 1 łyżeczka chilli
  • 4 łyżki oleju konopnego
  • sok z 1 cytryny

Potrzebny sprzęt

Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica na maśle

Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną (…)

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy (…)

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl