fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z indykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c44788893-ae72-481f-8947-0f7e9bf806bd

Sałatka z indykiem

Przygotowanie

  • Indyka mieszamy z koncentratem pomidorowym, oregano i solą. Grillujemy bez tłuszczu ok. 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • Sałatę mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką i obranym na ‘makaron warzywny’ ogórkiem (można również pokroić w zwykłe plasterki).
  • Dodajemy mięso, łyżeczkę chilli i sok z cytryny. Całość polewamy olejem konopnym.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz przyrządzić inną równie smaczną sałatkę – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 600 g piersi indyka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego (25 g)
  • 1 łyżeczka oregano (4 g)
  • 50 g rukoli
  • 3 liście sałaty rzymskiej (105 g)
  • 3 liście sałaty lodowej (120 g)
  • 2 papryki szpiczaste (220 g)
  • 1 ogórek zielony (190 g)
  • 1 łyżeczka chilli (4 g)
  • 4 łyżki oleju konopnego (32 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku

Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….

WIĘCEJ >

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa z łososiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Dodajemy dynię Dodajemy kawałki wędzonego łososia Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na sałatkę Awokado obieramy, kroimy w paski i kładziemy na wierzchu sałatki Polewamy sosem 

WIĘCEJ >