fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kasza bulgur

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-152
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z kasza bulgur

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy kaszę, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut (aby nasiąknęła)
  • Następnie kaszę odsączamy i rozkładamy w płaskim naczyniu, aby całkowicie ostygła i odparowała
  • Pomidory z ogórkami kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Zieleninę z cebulą drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Dodajemy kaszę i całość dokładnie mieszamy
  • Do słoiczka wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, zakręcamy i dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (500 g)
  • Ogórek długi (300 g)
  • Bulgur (100 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Mięta (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowy makaron gryczany

Z podanych składników zagniatamy ciasto Odstawiamy je na 30 minut Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki Odcedzamy i od razu podajemy…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Flaczki z boczniaków

Boczniaki oczyszczamy starannie papierowym ręcznikiem, kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w drobną kostkę, cebulę drobno siekamy Na dnie dużego garnka rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i grzyby wraz z liśćmi…

WIĘCEJ >