fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z kasza bulgur

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c97b66126-4d5e-49c1-9913-84af621a8c8b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z kasza bulgur

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy kaszę, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut (aby nasiąknęła)
  • Następnie kaszę odsączamy i rozkładamy w płaskim naczyniu, aby całkowicie ostygła i odparowała
  • Pomidory z ogórkami kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Zieleninę z cebulą drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Dodajemy kaszę i całość dokładnie mieszamy
  • Do słoiczka wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, zakręcamy i dokładnie mieszamy
  • Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (500 g)
  • Ogórek długi (300 g)
  • Bulgur (100 g)
  • Cebula dymka (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Mięta (świeża) (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – bakaliowy miś

Na talerz kładziemy kromkę chleba i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Zapiekanka z mięsem mielonym

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki odcedzamy i tłuczemy na jednolitą masę Piekarnik rozgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >

Karmazyn w sosie granatowo – maślanym z ryżem i sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Karmazyna solimy, pieprzymy i układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym Dodajemy łyżkę masła i wkładamy do piekarnika na 20 minut W tym czasie ugotować ryż w wrzącej, osolonej wodzie do…

WIĘCEJ >