fbpx
Szukaj
open close

Sałatka z kurczakiem i ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0f0d7da-2ceb-4c12-97cb-c22db995fcb1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z kurczakiem i ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Chili, pomidory, cebulę oraz zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z mięsem
  • Do miski z mięsem dodajemy musztardę, ocet oraz połowę tłuszczu i całość dokładnie mieszamy
  • Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół (lub w ćwiartki) i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso z warzywami, dodajemy przyprawy (curry) i smażymy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż mięso będzie złotawe i dosmażone w środku)
  • Ziemniaki odcedzamy, przenosimy do miski i polewamy dressingiem z chili
  • Dodajemy mięso i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do sałatki możesz dodać ulubione warzywa np. brukselkę.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Ziemniak młody (600 g)
  • Cebula dymka (120 g)
  • Pomidor suszony (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Chili (20 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Curry w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Łyżka drewniana, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Meksykańska sałatka z grillowanym kurczakiem

Meksykańska sałatka Cebulę obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez (…)

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w (…)

WIĘCEJ >