fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z oliwkami i grejpfrutem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd0fdda7e-7c6b-4332-9936-2141c766f4a9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z oliwkami i grejpfrutem

Przygotowanie

  • Grapefruity obieramy i dzielimy na cząstki
  • Orzechy drobniej kroimy, a następnie prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski
  • Do miski wlewamy sok i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Na talerzach układamy wszystkie składniki i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Grapefruit czerwony (500 g)
  • Oliwki zielone (250 g)
  • Awokado (140 g)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Rukiew wodna (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z grapefruita 100% (6 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Łosoś z sosem holenderskim

Zieleninę drobno siekamy Do blendera wlewamy sok z cytryny, dodajemy żółtka i dokładnie blendujemy W rondlu roztapiamy tłuszcz Następnie roztopiony tłuszcz przelewamy do blendera i ponownie blendujemy Sos przelewamy do miski, dodajemy zieleninę, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Kanapka z szynką i sałatą

Bułkę rozkrajamy na pół i smarujemy tłuszczem Do bułki wsadzamy sałatę oraz szynkę i składamy

WIĘCEJ >

Greckie ciasto miodowo-orzechowe

Tłuszcz wyciągamy z lodówki i odkładamy na ok. 15 minut (aby był miękki) Orzechy wrzucamy do blendera i mielimy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Lekko smarujemy tłuszczem papier…

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >