fbpx
logo
Szukaj
open close

Zielona sałatka z oliwą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ff7ed9d-97c8-4f22-abec-9e74aea1bbcb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zielona sałatka z oliwą

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Dolewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy oliwki i całość dokładnie blendujemy
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do dressingu i mieszamy
  • Na talerzach rozkładamy sałaty i polewamy dressingiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata masłowa (75 g)
  • Rukola (75 g)
  • Sałata roszponka (75 g)
  • Liść buraka (boćwina) (75 g)
  • Oliwki zielone (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasteczka jaglane

Rodzynki zalewamy wrzątkiem (2/5 ilości wody) i odstawiamy do napęcznienia Pestki słonecznika mielimy (np. w blenderze), a następnie przesypujemy do miski Dodajemy mąkę sojową oraz wodę (3/5 ilości wody) i mieszamy Tłuszcz ucieramy na puszysty…

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >

Sałatka z grillowanym camembertem

Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy oliwą…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem (wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >