fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielona sałatka z oliwą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-178
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zielona sałatka z oliwą

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Dolewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy oliwki i całość dokładnie blendujemy
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do dressingu i mieszamy
  • Na talerzach rozkładamy sałaty i polewamy dressingiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Sałata masłowa (75 g)
  • Rukola (75 g)
  • Sałata roszponka (75 g)
  • Liść buraka (boćwina) (75 g)
  • Oliwki zielone (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z soczewicy

Soczewicę płuczemy, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Następnie soczewicę odcedzamy i przenosimy do blendera Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Wszystkie pozostałe składniki…

WIĘCEJ >

Dziecięcy omlet – żabka z warzywami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie marchewkę obieramy i wycinamy z niej…

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >