fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-23
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z pestkami dyni

Przygotowanie

  • Płuczemy i osuszamy rukolę
  • Myjemy pomidory i ogórka, a następnie kroimy
  • Wrzucamy warzywa do miski
  • Oliwę, ocet, musztardę,szczyptę soli i pieprzu umieszczamy w zamkniętym słoiku i wstrząsamy energicznie
  • Warzywa w misce posypujemy pestkami dyni i polewamy sosem winegret

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

Zainspiruj się innymi sałatkami z różnymi dodatkami – więcej znajduje się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ szklanki pestek dyni łuskanej (50 g)
  • Świeża rukola (200 g)
  • 1 pomidor malinowy (170 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • ¾ szklanki oliwy z oliwek extra virgin (170 ml)
  • ¼ szklanki octu balsamicznego (50 ml)
  • 1 łyżeczka musztardy (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Brownie pomidorowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C W wysokim naczyniu umieszczamy pomidory i blendujemy je do gładkiej konsystencji Dodajemy banana, daktyle, olej i miksujemy do gładkości W osobnej misce mieszamy suche składniki, po czym łączymy…

WIĘCEJ >

Krem buraczany z mleczkiem kokosowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st C Buraki szorujemy, nie obieramy, wkładamy do rękawa i pieczemy przez 45 – 50 minut Upieczone buraki należy chwilę przestudzić Odcinamy im korzonki, kroimy na pół i kroimy na…

WIĘCEJ >

Grillowana kapusta chińska

Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

WIĘCEJ >