fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z prosciutto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc427e9b9-e47e-43a3-9452-70ac22cb75ee
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z prosciutto

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C.
  • Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut.
  • W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy.
  • Gdy szynka zrobi się chrupiąca, wyjmujemy ją i pomidorki z piekarnika.
  • Prosciutto kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty sałatki.
  • Z wierzchu układamy pomidorki i posypujemy pestkami dyni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Szpinak (świeży) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pestki dyni łuskane (15 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Kotlety z boczniaków

Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu Grzyby obtaczamy…

WIĘCEJ >