fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z prosciutto

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc427e9b9-e47e-43a3-9452-70ac22cb75ee
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z prosciutto

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C.
  • Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut.
  • W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy.
  • Gdy szynka zrobi się chrupiąca, wyjmujemy ją i pomidorki z piekarnika.
  • Prosciutto kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty sałatki.
  • Z wierzchu układamy pomidorki i posypujemy pestkami dyni.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Szpinak (świeży) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pestki dyni łuskane (15 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą brukselkę. Układamy tak przygotowane brukselki w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia….

WIĘCEJ >

Smalec z jabłkiem

Słoninę wkładamy do suchego garnka i zaczynamy ogrzewać Co jakiś czas mieszamy, będzie się coraz bardziej rozpuszczać Topimy słoninę około 1,5 godz. Wyłączamy płomień pod słoniną Jabłko kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >