Sałatka z pieczonych buraków
					Sałatka z pieczonych buraków
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
 - Buraki dokładnie szorujemy i osuszamy
 - Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego, a naczynie do piekarnika na ok. 1 godz. (pieczemy do miękkości)
 - Po tym czasie buraki wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
 - Następnie buraki obieramy ze skóry i kroimy na kawałki np. w kostkę
 - Ser kroimy na kawałki (chyba, że używamy w małych kulkach)
 - Orzechy drobno siekamy
 - Do miski wrzucamy buraki, dodajemy rukolę i ser, całość skrapiamy tłuszczem, posypujemy orzechami i przyprawami, a następnie dokładnie mieszamy
 
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Lista składników
- Burak (200 g)
 - Rukola (80 g)
 - Ser Mozzarella (60 g)
 - Orzech włoski (40 g)
 - Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
 - Pieprz czarny (1.5 g)
 - Sól kłodawska (1.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
