fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z pomidorów i ogórków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c842bb8fe-76d2-46f7-ad0a-43c719504f16
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z pomidorów i ogórków

Przygotowanie

  • Ogórka kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 cm,
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie pół plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, dodajemy sok z cytryny oraz tłuszcz i mieszamy
  • Sałatkę posypujemy sezamem i przyprawami (pieprzem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (340 g)
  • Ogórek długi (170 g)
  • Sok z cytryny (bio) (60 ml)
  • Szpinak (35 g)
  • Sałata masłowa (35 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sezam biały (10 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Babeczki ryżowo-grzybowe

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby,…

WIĘCEJ >

Leczo na ostro

W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…

WIĘCEJ >

Masło ziołowe

Masło powinno mieć temp. pokojową Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Kulki ryżowe ze szczypiorkiem

Do rondla wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia (na małym ogniu) Szczypiorek drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy W osobnym rondlu rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy szczypiorek z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty…

WIĘCEJ >