fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c726f336c-3c4a-4d8d-94d4-424053adcd2d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Szczypiorek i orzechy siekamy
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem, dodajemy tuńczyka z orzechami i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Do tej sałatki możesz dodać więcej, ulubionych warzyw np. czerwoną cebulę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Tuńczyk w oliwie z oliwek (150 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Papryka czerwona (50 g)
  • Sałata masłowa (30 g)
  • Orzech włoski (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Szczypiorek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Żołądki w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki dokładnie oczyszczamy, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy Następnie odlewamy wodę, wlewamy świeżą i znów zagotowujemy Ponownie odlewamy wodę, zalewamy świeżą, dodajemy sól i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu) Następnie…

WIĘCEJ >

Zapiekanka marchewkowa

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki. Startą marchewkę układamy w misce wraz z resztą składników. Mieszamy wszystko i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 30 minut i podajemy

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe z fasolką szparagową

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (na pół miękko) Koper siekamy Ziemniaki odcedzamy, dodajemy tłuszcz z koprem i postrząsamy garnkiem, tak aby każdy ziemniak obkleił się tłuszczem i koprem…

WIĘCEJ >