fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-211
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Ogórka kroimy w pół plastry
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Szczypiorek i orzechy siekamy
  • Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem, dodajemy tuńczyka z orzechami i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Tuńczyk w oliwie z oliwek (150 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Papryka czerwona (50 g)
  • Rukola (30 g)
  • Orzech włoski (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Szczypiorek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Sałatka z cukinii i pomidorów z oliwkami

Cukinię myjemy i obieramy. Następnie obieraczką kroimy ją na wstążki. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki lub ćwiartki. Całość mieszamy z oliwkami, oliwą z oliwek i przyprawami.

WIĘCEJ >

Ziemniaki po florencku

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Szpinak grubo siekamy, dodajemy do ziemniaków i gotujemy przez ok. 2 minuty Sery ścieramy na drobnych oczkach…

WIĘCEJ >

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >