Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem
Sałatka ze świeżych warzyw z tuńczykiem
Przygotowanie
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Paprykę kroimy w słupki
- Pomidora kroimy w cząstki
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Szczypiorek i orzechy siekamy
- Na talerzu układamy wszystkie warzywa, skrapiamy tłuszczem, dodajemy tuńczyka z orzechami i całość delikatnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Do tej sałatki możesz dodać więcej, ulubionych warzyw np. czerwoną cebulę.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Tuńczyk w oliwie z oliwek (150 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Rzodkiewka (60 g)
- Papryka czerwona (50 g)
- Sałata masłowa (30 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Szczypiorek (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.