Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i cebulą

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i cebulą
Przygotowanie
Sałatka ziemniaczana
- Ziemniaki dokładnie myjemy, posypujemy solą i gotujemy na parze przez ok. 20-30 minut (do miękkości)
- Następnie ziemniaki odsączamy
- Rzodkiewki kroimy w plasterki
- Cebulki obieramy i kroimy w plasterki, a szczypior w pierścienie
- Ciepłe ziemniaki obieramy i rozgniatamy widelcem, po czym przenosimy do miski z sosem i dokładnie mieszamy
- Na wierzchu sałatki układamy rzodkiewki i cebulę
Sos
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem ziemniaków.
Autor
Lista składników
Sałatka ziemniaczana
- Ziemniak młody (800 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Rzodkiewka (60 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Sos
- Bulion mięsny (40 ml)
- Olej słonecznikowy ekologiczny (15 ml)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
- Chili w proszku (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.