fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Curry z wołowiną i ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd93453b9-5abf-4460-b819-3c38c16819f9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Curry z wołowiną i ziemniakami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm
  • Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na pół
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy czosnek i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy przyprawy (curry), mieszamy i smażymy jeszcze przez ok. minutę
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pomidory i ziemniaki, wlewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 50 minut
  • Dodajemy groszek, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (garam masalę) i całość dokładnie mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Ziemniak młody (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Masło (30 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Garam masala (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z zieleniną Orzechy wrzucamy do malaksera i drobno…

WIĘCEJ >

Musli z truskawkami

Zieleninę siekamy Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Wszystkie składniki razem mieszamy

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – piesek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt pieska Z pomidora odkrawamy mały plaster Z rzodkiewki odkrawamy plaster Oliwkę zieloną kroimy w plastry i pół plastry Z oliwki czarnej odkrawamy plaster na kształt nosa i małe kółka…

WIĘCEJ >