fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2e1d9686-076f-47cf-969d-0da386f22944
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gulasz z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy keczup, przyprawy oraz dolewamy wodę, mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie dorzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Cukinię kroimy w plastry, dorzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie)
  • Gulasz nakładamy na talerze i podsypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Ziemniak (600 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Marchew (260 g)
  • Cukinia zielona (250 g)
  • Cebula (210 g)
  • Keczup (120 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie  Migdały…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Brownie z batatów i wątróbki

Ciasto: Bataty obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy, aż będą miękkie Odcedzamy wodę i przekładamy bataty do miski, w której będziemy blendować Dodajemy do miski obrane banany Pokrój wątróbkę w małe kawałki i dodaj…

WIĘCEJ >

Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie

Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…

WIĘCEJ >