fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2e1d9686-076f-47cf-969d-0da386f22944
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy keczup, przyprawy oraz dolewamy wodę, mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie dorzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Cukinię kroimy w plastry, dorzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie)
  • Gulasz nakładamy na talerze i podsypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Ziemniak (600 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Marchew (260 g)
  • Cukinia zielona (250 g)
  • Cebula (210 g)
  • Keczup (120 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka z zimowych warzyw

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Tłuszcz kroimy w kostkę (powinien być prosto z lodówki) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę…

WIĘCEJ >

Rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >

Kulki energetyczne

Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu) Gotowe kulki wsadzamy do lodówki…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >