fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2e1d9686-076f-47cf-969d-0da386f22944
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy keczup, przyprawy oraz dolewamy wodę, mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie dorzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 20 minut
  • Cukinię kroimy w plastry, dorzucamy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie)
  • Gulasz nakładamy na talerze i podsypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych gulaszy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Ziemniak (600 g)
  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Marchew (260 g)
  • Cukinia zielona (250 g)
  • Cebula (210 g)
  • Keczup (120 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z rukoli, pomidorów i cebuli

Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w pół plastry Cebulę obieramy i kroimy w krążki Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki wrzucamy do miski i polewamy tłuszczem

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w cienkie paski Orzechy drobno siekamy (zostawiamy odrobinę w całości do dekoracji) Na patelnię wlewamy połowę…

WIĘCEJ >

Karkówka z suszonymi pomidorami

Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru Dodajemy wody Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki Dodajemy do mięsa Włączamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. albo na całą noc…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >