fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatkowy przekładaniec

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9ca93ccc-a32c-4f41-af99-e375ee06e531
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatkowy przekładaniec

Przygotowanie

  • Chleb kroimy w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy chleb i podsmażamy przez ok. 1 minutę (do momentu, aż grzanki będą złote i chrupiące)
  • Następnie przenosimy grzanki na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu
  • Sałatę szatkujemy
  • Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Ogórka kroimy w cienkie plasterki
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy
  • W naczyniu układamy warstwami sałatę, marchew, ogórka i kukurydzę
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, dodajemy majonez oraz musztardę i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie nakładamy sos na wierzch sałatki, miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki
  • Pomidory kroimy w ćwiartki
  • Sałatkę wyciągamy z lodówki i na jej wierzchu układamy pomidory i posypujemy ją grzankami oraz posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Rukola (60 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Ser feta (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Orzech włoski (8 g)
  • Siemię lniane (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kolorowa sałatka z makaronem

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cukinię kroimy w cienkie plasterki Ze (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >