fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sandacz na purée z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-102
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sandacz na purée z kalafiora

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy rybę, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem (oliwą) i posypujemy z każdej strony przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
  • Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości)
  • Następnie kalafior przenosimy do blendera, dodajemy tłuszcz (olej i masło), przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy szpinak oraz pokrojone warzywa i całość skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy rybę i purée

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych ryb.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sandacz (świeży) (200 g)
  • Kalafior (200 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sok z cytryny (3 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Cebulę kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski z komosą Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do miski z komosą Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Zwykłe niezwykłe kotleciki drobiowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do malaksera wrzucamy 2 ząbki czosnku i siekam bardzo drobno. Przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy około pół minuty. Następnie w malakserze miksujemy cebulę i dodajemy do czosnku. Smażymy, aż…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z kurczakiem po hindusku

Mięso kroimy w kostkę (lub w paski) i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz (oliwę) oraz przyprawy (sól, pieprz i paprykę słodką) i całość dokładnie mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8…

WIĘCEJ >