fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony mintaj z papryczkami padron

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4856b29c-4dd0-4fd0-af92-8482cc3ac969
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 st C
  • Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny
  • W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je oliwą
  • Oba naczynia wkładamy do piekarnika na 30 minut. Podajemy rybę w towarzystwie papryczek

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g polędwicy z mintaja
  • 150 g papryczek padrón
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku (5 g)
  • 3 plasterki cytryny (30 g)
  • 2 łyżka oliwy z oliwek (20 ml)
  • 1 szczypta soli himalajska (1 g)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z grilla z czerwonym ryżem i sałatą

Cebulę obrać, przekroić na pół, jedną połówkę pokroić w kostkę, a drugą w półksiężyce Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i przełożyć na sito, żeby odciekł z wody Karkówkę rozbić siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy. Mięso kładziemy na talerz…

WIĘCEJ >