Sardynki w papilotach

Sardynki w papilotach
Przygotowanie
- Sardynki oskrobujemy, przecinamy brzuchy, rozchylamy i usuwamy kręgosłupy
- Następnie sardynki dokładnie myjemy i osuszamy
- Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wkładamy twaróg, dodajemy czosnek i zieleninę, dolewamy sok z cytryny i całość dokładnie mieszamy
- Następnie dodajemy przyprawy i ponownie dokładnie mieszamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C
- Z papieru do pieczenia wycinamy kwadraty o boku. ok. 20 cm
- Sardynki wewnątrz i na zewnątrz oprószamy przyprawami i nadziewamy masą twarogową
- Każdą sardynkę kładziemy na środek kwadratu i formujemy papiloty
- Papiloty układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z sardynkami.
Autor
Lista składników
- Sardynka (świeża) (880 g)
- Ser twarogowy krowi (100 g)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Czosnek (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.