fbpx
logo
Szukaj
open close

Seler naciowy nadziewany serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8bade1a-1363-4ad7-a7a4-69baca5e9705
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Seler naciowy nadziewany serem

Przygotowanie

  • Ser wkładamy do miski, grubo siekamy i rozgniatamy widelcem
  • Stopniowo dodając śmietanę – mieszamy
  • Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy
  • Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Z selera odkrawamy twarde, dolne części i liście
  • Łodygi rozdzielamy, wyrzucamy twarde łodygi zewnętrzne i zostawiamy tylko kruche łodygi zewnętrzne
  • Następnie łodygi obieramy, usuwając włókna, myjemy i osuszamy
  • Pastę wyciągamy z lodówki
  • Łodygi układamy na talerzu wklęsłą stroną do góry i napełniamy pastą
  • Napełnione łodygi kroimy na kawałki o długości ok. 5-6 cm
  • Talerz z łodygami wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z selerem naciowym.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Seler naciowy (300 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Ser pleśniowy (75 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Surówka z selera naciowego i jabłka

Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski, po czym skrapiamy sokiem z cytryny Marchewkę obieramy i ścieramy na (…)

WIĘCEJ >

Seler naciowy z kremową pastą

Ogórki i oliwki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do (…)

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z imbirem i selerem naciowym

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >