fbpx
Szukaj
open close

Śledź faszerowany ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1293810a-e477-4789-bd47-bb737acdb043
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Śledź faszerowany ziołami

Przygotowanie

Śledź

  • Każdy śledź powinien ważyć ok. 250 g
  • Ryby sprawiamy (jeśli nie są sprawione), dokładnie płuczemy i osuszamy
  • Następnie oprószamy ryby przyprawami w środku i na zewnątrz
  • Zabieramy się za przygotowanie farszu
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C
  • Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem
  • Z cytryny wyciskamy sok
  • Ryby napełniamy farszem, wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy bulionem oraz sokiem
  • Następnie wkładamy naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 12-15 minut
  • Upieczone ryby przenosimy na talerze i podajemy

Farsz

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do miski wkładamy twaróg, dodajemy białko i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy pozostałe składniki i ponownie całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze śledziem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

Śledź

  • Śledź (świeży) (1000 g)
  • Bulion rybny (50 ml)
  • Cytryna (40 g)
  • Masło (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Farsz

  • Ser twarogowy krowi (100 g)
  • Jajo białko (30 g)
  • Bułka tarta (25 g)
  • Szczypiorek (1.5 g)
  • Trybula (świeża) (1.5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Wyciskarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placki z sałatką śledziową

Śledzie odsączamy z oleju, kroimy na kawałki i wrzucamy do miski Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do miski (…)

WIĘCEJ >

Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym

Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z (…)

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na (…)

WIĘCEJ >

Śledzie z rodzynkami i śliwkami

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min. Sprawdzamy, czy są nadal bardzo słone, (…)

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowa z awokado i pomidorami

Awokado obieramy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Śledzie kroimy (…)

WIĘCEJ >