Śledź faszerowany ziołami
Śledź faszerowany ziołami
Przygotowanie
Śledź
- Każdy śledź powinien ważyć ok. 250 g
- Ryby sprawiamy (jeśli nie są sprawione), dokładnie płuczemy i osuszamy
- Następnie oprószamy ryby przyprawami w środku i na zewnątrz
- Zabieramy się za przygotowanie farszu
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 210 st. C
- Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem
- Z cytryny wyciskamy sok
- Ryby napełniamy farszem, wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy bulionem oraz sokiem
- Następnie wkładamy naczynie żaroodporne do piekarnika na ok. 12-15 minut
- Upieczone ryby przenosimy na talerze i podajemy
Farsz
- Zieleninę drobno siekamy
- Do miski wkładamy twaróg, dodajemy białko i dokładnie mieszamy
- Dodajemy pozostałe składniki i ponownie całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze śledziem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
Śledź
- Śledź (świeży) (1000 g)
- Bulion rybny (50 ml)
- Cytryna (40 g)
- Masło (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Farsz
- Ser twarogowy krowi (100 g)
- Jajo białko (30 g)
- Bułka tarta (25 g)
- Szczypiorek (1.5 g)
- Trybula (świeża) (1.5 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.