fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd90cd430-22e3-4ce8-8ccc-e579a6e5666e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Przygotowanie

  • Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy)
  • Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski
  • Wkładamy ryby do miski
  • Wlewamy oliwę i ocet, lekko pieprzymy
  • Cebulę kroimy w krążki, wkładamy na sito i przelewamy szklanką wrzątku (najlepiej prosto z czajnika), odcedzamy i dodajemy do śledzi
  • Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do ryb
  • Mieszamy
  • Odstawiamy na 24 godz. (mogą stać w lodówce 4-5 dni)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej indywidualnej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia śledzi w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g solonych śledzi
  • 25 ml octu jabłkowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 ogórki kiszone (120 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Minestrone

Boczek kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Dorsz w mleku kokosowym

Filety z dorsza solimy i pieprzymy Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut Obracamy filety i…

WIĘCEJ >

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…

WIĘCEJ >