fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd90cd430-22e3-4ce8-8ccc-e579a6e5666e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Przygotowanie

  • Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy)
  • Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski
  • Wkładamy ryby do miski
  • Wlewamy oliwę i ocet, lekko pieprzymy
  • Cebulę kroimy w krążki, wkładamy na sito i przelewamy szklanką wrzątku (najlepiej prosto z czajnika), odcedzamy i dodajemy do śledzi
  • Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do ryb
  • Mieszamy
  • Odstawiamy na 24 godz. (mogą stać w lodówce 4-5 dni)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego. Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej indywidualnej diety.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia śledzi w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g solonych śledzi
  • 25 ml octu jabłkowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 ogórki kiszone (120 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb ziemniaczany

Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 3 min Dodajemy pieczarki, podsmażamy 5 min Kaszę wrzucamy do naczynia żaroodpornego…

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Wołowina w curry z cukinią

Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa Dodajemy mięso Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi…

WIĘCEJ >