fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd90cd430-22e3-4ce8-8ccc-e579a6e5666e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Przygotowanie

  • Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy)
  • Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski
  • Wkładamy ryby do miski
  • Wlewamy oliwę i ocet, lekko pieprzymy
  • Cebulę kroimy w krążki, wkładamy na sito i przelewamy szklanką wrzątku (najlepiej prosto z czajnika), odcedzamy i dodajemy do śledzi
  • Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do ryb
  • Mieszamy
  • Odstawiamy na 24 godz. (mogą stać w lodówce 4-5 dni)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia śledzi.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Śledź (świeży) (200 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (24 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na smalcu gęsim z rukolą

Na patelni rozpuszczamy smalec Wybijamy jajka Smażymy do ścięcia białka Dodajemy rukolę

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >