fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd90cd430-22e3-4ce8-8ccc-e579a6e5666e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Przygotowanie

  • Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy)
  • Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski
  • Wkładamy ryby do miski
  • Wlewamy oliwę i ocet, lekko pieprzymy
  • Cebulę kroimy w krążki, wkładamy na sito i przelewamy szklanką wrzątku (najlepiej prosto z czajnika), odcedzamy i dodajemy do śledzi
  • Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do ryb
  • Mieszamy
  • Odstawiamy na 24 godz. (mogą stać w lodówce 4-5 dni)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia śledzi.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Śledź (świeży) (200 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (24 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś z indyka kroimy na 5 grubych kotletów. W każdej z piersi nożem wycinamy kieszonkę na…

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >