fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c14-6

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Przygotowanie

  • Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika)
  • Odstawiamy na 30 min do wystudzenia
  • Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski
  • Zalewamy marynatą, mieszamy
  • Owijamy folią spożywczą, lub przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do lodówki na 4 dni – codziennie wieczorem mieszamy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać ziarna ziela angielskiego. Po więcej informacji zajrzyj do naszej zakładki w aplikacji Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Uwagi

Inne inspirujące przepisy na śledzie znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 250 g filetów z zielonych śledzi
  • ¼ średniej wielkości cebuli (ok. 50 g)
  • ½ szklanki octu jabłkowego z naturalnej fermentacji (125 ml)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 2 ziarna ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (6 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti morskie z krewetkami i sezamem

Spaghetti wrzucamy do miski z zimną wodą na 20 min, zmieniamy wodę i znowu zostawiamy na 20 min Po tym czasie wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 10 min Odcedzamy na sicie Cebulę i…

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem dyniowym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Dynię obieramy z skóry, kroimy w kostkę Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy i kroimy w kostkę Paprykę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

Kaczka: Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru Cebulę obieramy i kroimy w piórka Gruszki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w gruba kostkę Mięso mieszamy z cebula i gruszkami Ustawiamy…

WIĘCEJ >