fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c14-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Przygotowanie

  • Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika)
  • Odstawiamy na 30 min do wystudzenia
  • Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski
  • Zalewamy marynatą, mieszamy
  • Owijamy folią spożywczą, lub przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do lodówki na 4 dni – codziennie wieczorem mieszamy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać ziela angielskiego. Po więcej informacji zajrzyj do naszej zakładki w aplikacji Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Jeśli śledzie będziesz jeść na obiad – dołóż do nich ziemniaki z wody lub sałatkę z ulubionych warzyw.

Uwagi

Zalecamy przygotowanie śledzi w szklanym naczyniu ze względu na to, że ocet wchodzi w reakcję z plastikiem.

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje na przyrządzenie śledzi.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Śledź (świeży) (400 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (125 ml)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sól kłodawska (5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w…

WIĘCEJ >

Omlet z bekonem i karczochami

Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy śmietankę, boczek oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Dynię myjemy, nakłuwamy w różnych miejscach widelcem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy aż do miękkości (od 45 do 60 minut) Wyciągamy dynię i czekamy, aż ostygnie Gdy ostygnie, kroimy dynię…

WIĘCEJ >