fbpx
logo
Szukaj
open close

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c14-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Przygotowanie

  • Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika)
  • Odstawiamy na 30 min do wystudzenia
  • Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski
  • Zalewamy marynatą, mieszamy
  • Owijamy folią spożywczą, lub przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do lodówki na 4 dni – codziennie wieczorem mieszamy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać ziela angielskiego. Po więcej informacji zajrzyj do naszej zakładki w aplikacji Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Jeśli śledzie będziesz jeść na obiad – dołóż do nich ziemniaki z wody lub sałatkę z ulubionych warzyw.

Uwagi

Zalecamy przygotowanie śledzi w szklanym naczyniu ze względu na to, że ocet wchodzi w reakcję z plastikiem.

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje na przyrządzenie śledzi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Śledź (świeży) (400 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (125 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Sól kłodawska (5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Domowy sok „kubuś”

Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, jabłka natomiast jedynie dokładnie myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w naszej wyciskarce/sokowirówce. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki Wyciskamy sok z marchewek, jabłek i pomarańczy. Całość soku…

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Banan

Banana umyć, odciąć końce i obrać

WIĘCEJ >