fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c14-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śledzie marynowane – samodzielnie robione

Przygotowanie

  • Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika)
  • Odstawiamy na 30 min do wystudzenia
  • Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski
  • Zalewamy marynatą, mieszamy
  • Owijamy folią spożywczą, lub przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do lodówki na 4 dni – codziennie wieczorem mieszamy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać ziarna ziela angielskiego. Po więcej informacji zajrzyj do naszej zakładki w aplikacji Dieta – Protokół Autoimmunologiczny.

Uwagi

Inne inspirujące przepisy na śledzie znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 250 g filetów z zielonych śledzi
  • ¼ średniej wielkości cebuli (ok. 50 g)
  • ½ szklanki octu jabłkowego z naturalnej fermentacji (125 ml)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 2 ziarna ziela angielskiego (2 g)
  • Sól kłodawska (6 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska

Alergeny

Histamina 3

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z wieprzowiną

Wieprzowinę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim przyprawy Mięso umieszczamy w patelni W czasie kiedy się smaży – kroimy warzywa w paski Łączymy je z wieprzowiną Makaron płuczemy na sitku…

WIĘCEJ >

Leczo

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż i pokroić na grube plastry. Paprykę i cebulę pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną paprykę,…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >

Wiosenna zapiekanka warzywna

Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy każdego szparaga na około 5 kawałków (2 cm kawałki). Na patelni podgrzewamy oliwę i wrzucamy szparagi. Podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodajemy pokrojoną dymkę….

WIĘCEJ >