fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka śledziowa z burakami na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0c7ca40-539e-4bd3-b2cc-437a84a27d5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka śledziowa z burakami na sałacie

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy
  • Jabłko, ogórki, buraki i rybę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy na sito i przelewamy wrzątkiem
  • Wszystkie składniki (poza sałatą) razem dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.
  • Następnie do misek kładziemy sałatę, a na nią nakładamy sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Śledź w oleju (500 g)
  • Ogórek kiszony (240 g)
  • Burak ugotowany (190 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Majonez (80 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Sałata masłowa (40 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ziemniaki z cytryną i natką pietruszki

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół lub w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Zieleninę siekamy Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę,…

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka owocowa

Do rondla wlewamy wodę i sok z cytryny, dodajemy miód i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu rozpuszczenia się miodu, a następnie odkładamy rondel do ostygnięcia Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Ananasa…

WIĘCEJ >

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Kalafior dzielimy na różyczki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z selerem i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy kalafior, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Ryż z kurczakiem po hiszpańsku

Kiełbasę i oliwki kroimy w cienkie plasterki Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę oraz kurczaka i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy paprykę oraz przyprawy (paprykę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >