fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka śledziowa z burakami na sałacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0c7ca40-539e-4bd3-b2cc-437a84a27d5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka śledziowa z burakami na sałacie

Przygotowanie

  • Jabłko obieramy
  • Jabłko, ogórki, buraki i rybę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy na sito i przelewamy wrzątkiem
  • Wszystkie składniki (poza sałatą) razem dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.
  • Następnie do misek kładziemy sałatę, a na nią nakładamy sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Śledź w oleju (500 g)
  • Ogórek kiszony (240 g)
  • Burak ugotowany (190 g)
  • Cebula (105 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Majonez (80 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Sałata masłowa (20 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z przyprawami korzennymi

Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera Zieleninę i chili drobno siekamy Połowę zieleniny dodajemy do…

WIĘCEJ >

Potrawka gumbo z wołowiną

Mięso i kiełbasę kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler i papryki kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy cebulę, seler…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie estragonowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w większą kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso, przecier oraz przyprawy (paprykę)…

WIĘCEJ >

Łosoś z ryżem

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Groszek gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie przyprawiamy rybę z…

WIĘCEJ >