Sałatka śledziowa z burakami na sałacie
Sałatka śledziowa z burakami na sałacie
Przygotowanie
- Jabłko obieramy
- Jabłko, ogórki, buraki i rybę kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i drobno siekamy, a następnie przenosimy na sito i przelewamy wrzątkiem
- Wszystkie składniki (poza sałatą) razem dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.
- Następnie do misek kładziemy sałatę, a na nią nakładamy sałatkę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Śledź w oleju (500 g)
- Ogórek kiszony (240 g)
- Burak ugotowany (190 g)
- Cebula (105 g)
- Jabłko (90 g)
- Majonez (80 g)
- Śmietana 18% (50 g)
- Sałata masłowa (20 g)
- Ocet winny (10 ml)
- Sok z cytryny (6 ml)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz z przyprawami korzennymi
Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do blendera Zieleninę i chili drobno siekamy Połowę zieleniny dodajemy do…
WIĘCEJ >Potrawka gumbo z wołowiną
Mięso i kiełbasę kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler i papryki kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy cebulę, seler…
WIĘCEJ >Kurczak w sosie estragonowym
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w większą kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso, przecier oraz przyprawy (paprykę)…
WIĘCEJ >Łosoś z ryżem
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Groszek gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie przyprawiamy rybę z…
WIĘCEJ >