Śledzie w pomidorach
Śledzie w pomidorach
Przygotowanie
- Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę
- Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę
- Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min
- Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy śledzie, mieszamy
- Odstawiamy na minimum 12 godz.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje potraw z dodatkiem śledzi.
Autor
Lista składników
- Śledź marynowany (sklepowy) (450 g)
- Cebula (210 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Przecier pomidorowy (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Placki gruszkowe z sosem owocowym
Placki Gruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski Dodajemy mąki oraz wybijamy jaja i całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy porcję ciasta i smażymy małe placki po…
WIĘCEJ >Gofry marchewkowe
Masło rozpuszczamy w garnuszku. Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut. Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej…
WIĘCEJ >Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…
WIĘCEJ >Komosanka z borówkami, cynamonem i kardamonem
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy przyprawy i mieszamy Następnie wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy siemię…
WIĘCEJ >