Słodki popcorn z orzechami
Słodki popcorn z orzechami
Przygotowanie
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
- Wrzucamy kukurydzę, przykrywamy rondel pokrywką i zostawiamy na średnim ogniu, do momentu, aż z większości ziaren powstanie popcorn
- Następnie ściągamy rondel z kuchenki
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Do osobnego rondla wkładamy tłuszcz (margarynę) oraz miód i podgrzewamy na małym ogniu
- Popcorn przesypujemy do miski, dodajemy orzechy, całość polewamy tłuszczem z miodem i dokładnie mieszamy
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Popcorn z orzechami rozkładamy na papierze i pieczemy przez ok. 10 minut, poruszając blachą po ok. 5 minutach
- Następnie przenosimy popcorn z orzechami do miski i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Orzech nerkowca (100 g)
- Orzech ziemny (100 g)
- Kukurydza – suche ziarno (50 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.