fbpx
logo
Szukaj
open close

Słona i słodka granola

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-23
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Słona i słodka granola

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi
  • Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki, nasiona słonecznika, orzechy i przyprawy (sól), dolewamy syrop i całość dokładnie mieszamy
  • Otrzymaną mieszaninę rozkładamy cienką, równą warstwą na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut (w między czasie raz mieszamy)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia granoli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (220 g)
  • Pestki słonecznika obrane (90 g)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (55 g)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikrofalówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Tort czekoladowy bez mąki z sosem z owoców jagodowych

Tort Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Boki i dno tortownicy smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia i ponownie smarujemy tłuszczem W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i tłuszcz, często mieszając, aż połączą się w…

WIĘCEJ >

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…

WIĘCEJ >