fbpx
Szukaj
open close

Słona i słodka granola

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb12dbaa-d617-4d4e-8f32-b00be1ac4e48
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Słona i słodka granola

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi
  • Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki, nasiona słonecznika, orzechy i przyprawy (sól), dolewamy syrop i całość dokładnie mieszamy
  • Otrzymaną mieszaninę rozkładamy cienką, równą warstwą na papierze
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut (w między czasie raz mieszamy)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia granoli.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (220 g)
  • Pestki słonecznika obrane (90 g)
  • Syrop klonowy (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (55 g)
  • Orzech włoski (25 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikrofalówka, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Granola orzechowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Orzechy siekamy W garnku rozpuszczamy tłuszcz Do miski (…)

WIĘCEJ >

Owsiana granola domowa

Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie (…)

WIĘCEJ >