fbpx
Szukaj
open close

Smażony kurczak z sosem hoisin

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c343c3003-f406-42e8-8a57-5d0c76440a06
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażony kurczak z sosem hoisin

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę i chili drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż będzie miało złotobrązowy kolor)
  • Mięso przenosimy do miski, a z patelni odlewamy połowę tłuszczu
  • Na patelnię wrzucamy czosnek, cebulę, chili oraz imbir i smażymy przez ok. 30 sek., cały czas mieszając
  • Dodajemy orzechy i smażymy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Do miski wlewamy bulion, sos sojowy oraz sos hoisin i całość dokładnie mieszamy, po czym wlewamy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Danie możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (400 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Bulion mięsny (100 ml)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sos hoisin (30 g)
  • Chili (20 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiący kurczak na ostro

Na talerz wysypujemy mąkę, cukier oraz przyprawy (paprykę i tymianek) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy wzdłuż na pół (lub rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Chrupiący kurczak z parmezanem

Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę (…)

WIĘCEJ >

Kurczak curry ze smażonymi bananami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Owoce obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka. Czosnek i imbir (…)

WIĘCEJ >