Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami
Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy
- Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron
- Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski
- Dynię kroimy w cienkie plastry i z nich kroimy cienkie paski
- Pora kroimy na pół i w półksiężyce
- Ryby obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki
- Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy marchew z kalarepą i dynią
- Podsmażamy 3 min
- Dodajemy pora, podsmażamy 2 min
- Dodajemy cukinię
- Lekko solimy i pieprzymy
- Podsmażamy 2 min
- Wlewamy ½ szklanki zimnej wody z kranu
- Przykrywamy pokrywką
- Dusimy 5 min
- Nakładamy warzywa na talerze
- Na wierzch warzyw dodajemy ryby
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.
Autor
Lista składników
- Kalarepa (165 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Łosoś wędzony (150 g)
- Makrela wędzona (150 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
- Woda (100 ml)
- Por (50 g)
- Marchew (45 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sałatka z indykiem i kalafiorem z sosem czosnkowym
W dużej misce umieszczamy porwaną na drobne kawałki sałatę, pokrojoną drobno cebulę i szczypiorek oraz startą na grubych oczkach marchewkę Pierś z indyka kroimy w kostkę, pieczemy w piekarniku wraz z porem w naczyniu żaroodpornym…
WIĘCEJ >Cukiniowo – bazyliowy omlet
Cebulę, czosnek i bazylię drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem. Zanim cebula się zeszkli, obieraczką do warzyw lub obieraczką do makaronu warzywnego, tworzymy cukiniowe paski, które dorzucamy na…
WIĘCEJ >Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…
WIĘCEJ >Kasztanowa masa czekoladowa z jeżynami
Masło i czekoladę rozpuszczamy wraz z syropem z agawy Kasztany rozdrabniamy w malakserze, dolewamy lekko ostudzony tłuszcz i wanilię Miksujemy do osiągnięcia gładkiej masy Połowę masy odkładamy, do reszty dodajemy jeżyny, blendujemy
WIĘCEJ >