fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8c168b1-9033-414c-ad3a-e131c59a56e1-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy
  • Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron
  • Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski
  • Dynię kroimy w cienkie plastry i z nich kroimy cienkie paski
  • Pora kroimy na pół i w półksiężyce
  • Ryby obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki
  • Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy marchew z kalarepą i dynią
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pora, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy cukinię
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 min
  • Wlewamy ½ szklanki zimnej wody z kranu
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 5 min
  • Nakładamy warzywa na talerze
  • Na wierzch warzyw dodajemy ryby

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalarepa (165 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Makrela wędzona (150 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
  • Woda (100 ml)
  • Por (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - duża, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >