fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8c168b1-9033-414c-ad3a-e131c59a56e1-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy
  • Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron
  • Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski
  • Dynię kroimy w cienkie plastry i z nich kroimy cienkie paski
  • Pora kroimy na pół i w półksiężyce
  • Ryby obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki
  • Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy marchew z kalarepą i dynią
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pora, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy cukinię
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 min
  • Wlewamy ½ szklanki zimnej wody z kranu
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 5 min
  • Nakładamy warzywa na talerze
  • Na wierzch warzyw dodajemy ryby

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów warzywnych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalarepa (165 g)
  • Cukinia zielona (150 g)
  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Makrela wędzona (150 g)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (100 g)
  • Woda (100 ml)
  • Por (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia - duża, Pokrywka do patelni, Spiromat - tarka spiralna do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z dyni

Dynię kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię, podsmażamy 4-5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min na średnim ogniu Dodajemy cynamon Miksujemy…

WIĘCEJ >

Stek z łopatki z buraczkami

Przygotowania należy zacząć od buraków. Buraki ucieramy na grubych oczkach, a następnie wkładamy je do garnka razem z pozostałymi składnikami (octem, wodą, tymiankiem, oliwą, miodem) i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez…

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kozi mieszamy z mlekiem kokosowym, octem i przyprawami Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, a sałatę targamy na mniejsze kawałki Warzywa układamy w misce Polewamy sosem i posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >