fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8c168b1-9033-414c-ad3a-e131c59a56e1-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy
  • Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron
  • Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski
  • Dynię kroimy w cienkie plastry i z nich kroimy cienkie paski
  • Pora kroimy na pół i w półksiężyce
  • Ryby obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki
  • Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy marchew z kalarepą i dynią
  • Podsmażamy 3 min
  • Dodajemy pora, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy cukinię
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 2 min
  • Wlewamy ½ szklanki zimnej wody z kranu
  • Przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 5 min
  • Nakładamy warzywa na talerze
  • Na wierzch warzyw dodajemy ryby

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Jeśli nie posiadamy spiromatu, to można pokroić warzywa w plastry i następnie w słupki/makaron.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 1 kalarepa (165 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • ⅓ pora (ok. 50 g)
  • 100 g obranego plastra dyni
  • 2 łyżki smalcu gęsiego lub masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 150 g wędzonej makreli
  • 150 g wędzonego łososia
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża, Spiromat - tarka spiralna do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >